Archief nieuwsoverzicht

Livestream Heuvelrug  

Door alle Covidmaatregelen konden afgelopen jaar helaas veel activiteiten in de CultuurHoek niet doorgaan. Met een minimum aan bezoekers en een maximum aan inzet van Robert Zwart, Jasper Verburg en Victor Schutijser kon via livestreams het contact met het publiek toch worden onderhouden.   De reacties deden deze heren goed: “zo ben ik er toch nog een beetje bij”, “het lijkt wel echte televisie”, “wat een prachtig geluid”.   Robert: ‘Het uiteindelijke bereik van sommige livestreams piekte regelmatig boven de 1000 kijkers. Een resultaat waar we best trots op zijn. De samenwerking beviel daarnaast zo goed, dat we onder de naam Livestream Heuvelrug samen verder gaan. Want ook al willen we allemaal terug naar normaal, voorlopig zal dat nog niet mogelijk zijn. Een goedgemaakte livestream van je borrel, webinar of event is dan een mooi alternatief.’ Heb jij plannen voor een livestream en wil je dat professioneel aanpakken? Kijk op Livestream Heuvelrug voor meer informatie.

Lees meer...

CultuurHoek ‘corona proof’

Niet schrikken als je vanaf 15 juni weer bij de CultuurHoek binnenloopt: overal staan grote, witte sokkels. Jammer genoeg niet met kunstwerken erop, maar met desinfectiespray, handgel en papieren doekjes. Ook zie je op muren en deuren wat je wel en wat je niet moet doen om het coronavirus te beteugelen. Niks voor ons, zoveel betutteling. Maar we doen het omdat we willen dat onze gasten en vrijwilligers zich veilig voelen. We hopen dat je er net zo goed doorheen kunt kijken als door het plexiglas boven de bar.

Lees meer...

Steun de CultuurHoek

De culturele sector lijdt zwaar onder de coronacrisis. Voor de CultuurHoek is dat niet anders. We ontvangen geen subsidie en betalen onze vaste lasten uit de opbrengsten van verhuur, entreekaartjes en baromzet. Nu valt een groot deel van deze inkomsten weg. Wil jij ons helpen? Open dan je bank app en maak een bedrag over op NL86TRIO 0338 6559 48 t.n.v. De CultuurHoek, o.v.v. ‘Steun de CultuurHoek’. Dank je wel!

Lees meer...

Gezocht: vrijwilligers voor begeleiding culturele evenementen

Hoewel het nu rustig is, bereiden we ons voor op een nieuw cultureel seizoen. Daarbij hebben we hulp nodig van vrijwilligers die de aanvragen rond losse culturele evenementen – zoals dichtwedstrijden, concerten en lezingen –  in goede banen willen leiden. Het gaat om het rondleiden van geïnteresseerden, het in kaart brengen van hun wensen en het vastleggen van de gemaakte afspraken. Leuk, incidenteel werk waarbij je steeds weer nieuwe mensen ontmoet. Natuurlijk word je goed ingewerkt. Zin in? Of vragen? Neem dan contact op met Wanne Roetemeijer: 06 51 69 40 35 of .

Lees meer...

Kunst achter glas

Nu een tentoonstelling bezoeken voorlopig niet mogelijk is, presenteert de CultuurHoek onder de naam ‘Kunst achter glas’ kunstwerken achter het raam van de expositiezaal. Elke 14 dagen wisselt de kunstpresentatie, dus loop regelmatig even langs en geniet van het aanbod. Van 1 t/m 15 mei – JUST NOTHING EXCEPT THOUGHT, schilderijen van Nader Rikhtehgarchi  Van 16 mei t/m 1 juni – NOCTURNES,  foto’s van Anton Havelaar   Nader RikhtehgarchiNader Rikhtehgarchi is 24 jaar oud en geboren in Mashhad, het op een na grootste religieuze centrum in het noordoosten van Iran. Jaren geleden is hij begonnen met zijn passie: schilderen. Vanwege zijn persoonlijke overtuigingen en het gebrek aan vrijheid voor kunstenaars moest Nader zijn land ontvluchten om heel ver daarvandaan op zoek te gaan naar vrijheid en vrede. Nader: “Ik ben er, na 18 maanden in Nederland, nog altijd naar op zoek. Op dit moment woon ik in AZC Leersum.”  In de de serie schilderijen met de titel JUST NOTHING EXCEPT THOUGHT verbeeldt Nader Rkhtehgarchi een aantal angsten. “Niet die uit ons dagelijks leven, maar angsten die deel uitmaken van onze hele levensloop”, vertelt hij. “Een deel ervan is onvermijdelijk, zoals ouder worden, sterven of ziek worden. Andere angsten zijn ondoorgrondelijker, zoals angst voor het onbekende,…

Lees meer...
Maatregel uit Rijksoverheid campagne

Cultuur in tijden van corona

Het coronavirus zet de hele wereld op zijn kop, dus ook in de CultuurHoek is alles nu anders. Culturele activiteiten zoals het Open Podium en de filmvertoningen van Arthouse Cine zijn afgelast. In de zalen kunnen voorlopig alleen kleine groepjes van max. 3 personen terecht, mits zij 1,5 m afstand tot elkaar bewaren. Deze regel geldt voor gebruikers van onze zalen en voor onze atelierhuurders. Zodra er zicht is op verandering, bekijken we met de organisatoren wanneer en hoe de activiteiten weer kunnen worden opgestart.  Heb je vragen over jouw activiteit, cursus of lessen? Neem dan contact op met je cursusaanbieder of -organisator. We hopen je snel weer in, goede gezondheid, te ontvangen!  

Lees meer...

27-3 Opening expositie Nocturnes

Op vrijdag 27 maart om 20.00 uur vindt de speciale aftrap plaats van een bijzondere expositie Nocturnes, foto’s op groot formaat van Anton Havelaar. De expositie wordt geopend door de pianist Hans van Ham die de compositie Nocturne van Anton Havelaar zal spelen, onder begeleiding van een speciaal voor deze expositie gemaakt slide-show. Het pianospel duurt 7 minuten; de opening duurt tot 22 uur. Een fotograaf kan ons op een andere manier laten kijken naar bekende dingen. Het nieuwe, verrassende, zit niet in de onderwerpen zelf maar in de manier waarop hij de onderwerpen laat zien.  “Mijn manier, als fotograaf, om de ons omringende wereld op een andere manier te laten zien, is de keuze om die wereld opnieuw te gaan vastleggen na zonsondergang. De natuur, of datgene wat we in Nederland als natuur beschouwen, is al lang een van mijn favoriete onderwerpen. Toen ik voor het eerst ons alomtegenwoordige kunstlicht daarbij betrok, ging een wereld voor me open. Niet meteen, want die wereld geeft zich niet makkelijk prijs. Eerst moeten je ogen wennen aan het weinige licht. Dan begint het zoeken. Uiteindelijk vang je de beelden alleen met veel geduld en met soms zeer lange sluitertijden. Dat bevalt me. De rust…

Lees meer...

29-3: Open Podium

Elke laatste zondag van de maand is er een Open Podium. De eerstvolgende keer is op zondag 29 maart. Om 14:30 gaat de theaterzaal open, het programma start om 15:00 uur.

Lees meer...
Lezing 19-2, over schatkamer Hermitage

19-2: Lezing juwelen in Hermitage

In haar lezing toont Marina niet alleen topstukken, die de mode van vier eeuwen edelsmeedkunst weerspiegelen, maar zij vertelt ook het verhaal àchter dit schitterende materiaal.

Lees meer...