Over ons

De CultuurHoek

De CultuurHoek is een markant gebouw in Driebergen, waar je terecht kunt voor een breed cultureel aanbod van exposities, optredens, filmavonden, cursussen en workshops. Samen met tientallen vrijwilligers bouwden plaatselijke kunstenaars en creatieven de voormalige wagenschuur van de firma Hoek om tot een gastvrije ontmoetingsplek voor de inwoners van Driebergen en omgeving.

 

Je vindt hier 18 ateliers, een expositiezaal, een theaterzaal en een foyer. Verschillende werkgroepen organiseren hier regelmatig culturele activiteiten, zoals een Open Podium, filmavonden en tentoonstellingen. De zalen zijn ook te huur voor particulieren en organisaties die behoefte hebben aan een professionele ruimte voor optredens, tentoonstellingen, repetities, lezingen, cursussen en andere culturele activiteiten.  

 

Stichting Cultuurcentrum Driebergen

Het pand is eigendom van de Stichting Cultuurcentrum Driebergen. Het bestuur van de Stichting bestaat uit:

 • Willem Stolwijk (voorzitter)
 • Jacomine Stuitje (secretaris)
 • Arnout Hamster (penningmeester)
 • Henk Steunenberg
 • Hans Waaldijk

 

Vereniging de CultuurHoek

De Vereniging de CultuurHoek huurt het pand van de Stichting en exploiteert het cultuurcentrum. De huurders van de ateliers zijn lid van de vereniging. Het bestuur bestaat uit:

 • Hans Waaldijk (voorzitter)
 • Astrid Blankenstein (secretaris)
 • Harry van der Helm (penningmeester)
 • Marian Latour

Het bestuur is bereikbaar via

 

Doelstellingen

Doel van de CultuurHoek is het realiseren en in stand houden van een cultuurcentrum met een ontmoetingsfunctie door:

 • Het verhuren en exploiteren van zalen voor uitvoeringen, exposities, repetities en het geven van workshops.
 • Het verhuren van 18 permanente ateliers aan beeldende kunstenaars en andere professionals op creatief gebied. Door de diversiteit inspireren de kunstenaars en ambachtslieden elkaar en kunnen van elkaars expertise gebruik maken.

 

Van beeldende kunst tot muziek, van poëzie tot film

Doelgroepen zijn culturele organisaties in Driebergen en omstreken op het snijvlak van amateur en professional, zoals koren, dansverenigingen, muziekdocenten, theatergezelschappen, filmclubs, maar ook de individuele kunstbeoefenaar is van harte welkom. En natuurlijk een divers publiek dat komt genieten van verhalenvertellers, exposities, dansavonden, workshops en toneeluitvoeringen. 

 

Laagdrempelig en inspirerend

Door de combinatie van vaste ateliers, multifunctionele publieksruimtes met foyer, kleinschaligheid en schappelijke prijzen is de CultuurHoek een laagdrempelige, moderne en gezellige ontmoetingsplek voor kunst, cultuur en ambacht. Een plek die inspireert, waar kruisbestuivingen tussen verschillende disciplines ontstaan, waar mensen elkaar ontmoeten.