Kunstenaars en creatieven

studo jenny boot

Sinds het begin van haar carrière wilde Jenny Boot haar gevoelens via kunst overbrengen en om deze reden begon ze te schilderen. Later ontdekte ze dat ze met fotografie haar visie nog meer kon beheersen.

Wil je meer informatie over Jenny's werk.

Voorjouwilikzijn

Als freelance documentaire regisseur bedenk ik zelf de onderwerpen voor mijn films.  In mijn werk kom ik vaak terecht in de zorgwereld en wat het betekent om met en voor elkaar te zorgen. Ik maak filmische, intieme verhalen, met sterke hoofdpersonen die ik over een langere tijd volg. Ik werk altijd samen met een crew.

Voor meer informatie over Marinka.

hartritme

Mijn werk wordt dikwijls geinspireerd door mijn verbondenheid met de natuur en de bijbel. De beleving van de grootsheid, de stilte en het mysterieuze daarin, probeer ik te pakken door laag over laag te werken. Meer over het werk van Greetje.

dagmarvanbeurden

Creativiteit laat zich niet onderdrukken. Dagmar van Beurden, die bestuurskunde studeerde en vervolgens 15 jaar in Den Haag werkte voor de Rijksoverheid, heeft nu haar eigen atelier "Mooi Vandaag". Naar wens maakt zij de favoriete kleding van elke vrouw opnieuw na. Maar ze geeft bijvoorbeeld ook kleding ontwerpen en patroonteken les en naailes.

boekbinden-bep

Ik lever bindwerk voor alle gelegenheden. Naast het binden en restaureren van boeken, houd ik mij ook bezig met (kunst) objecten van papier in combinatie met onder anderen hout, textiel en kunststof. Een van de uitgangspunten in mijn werk is het hergebruiken van materialen.

janine van dijk_33

Vanuit een innerlijke drang om creatief bezig te zijn en vanuit een fascinatie voor de belichaming van het leven in mens en dier, is haar passie ontstaan: het in brons verwerken en tot uitdrukking brengen van de vele facetten van het leven. Lees meer over het werk van Janine.

gebroken ei

Al op jonge leeftijd ontdekte ik dat ik me in tekenen kon verliezen. In de studietijd volgde ik een aantal jaren bij Artibus in Utrecht avondcursussen in (model) tekenen en schilderen en daarna  heb ik tijdens mijn werkzame leven als juriste les gehad in (model) boetseren en portrettekenen. Nieuwsgierig naar wat Marianne nog meer heeft te vertellen over haar werk?

Schuitje

Tekstschrijver Marijke Hoenderdos interviewt, schrijft, redigeert en corrigeert. Van brief tot mailing, van blog tot blad. En van SEO webtekst tot sociaal jaarverslag. Naast commerciële opdrachten werkt ze graag met anderen samen aan creatieve- en non-profit producties. Maar haar werk houdt meer in.

Atelier Anne

Architectenbureau voor de eigenzinnige opdracht(gever). Voor de transformatie projecten; van kerk tot woning of met meerdere gezinnen op een boerderij. Voor houtbouw architectuur en voor de zelfbouwer. Grote nieuwbouw dromen of een tiny house? Het kriebelt al om kriebelschetsen voor u te gaan maken.

Jose Raayman

José volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten in Den Haag. Ze groeide op in de Veluwse bossen en keerde ook weer terug naar de zandgronden, ditmaal van de Utrechtse Heuvelrug. Jarenlang gaf zij in Den Haag les aan kinderen en volwassenen in haar eigen atelier. Vele opdrachten voor de kunstenares volgden, vooral portretten. Lees meer over de schilderijen van José.

John Reijnders-Landschap Molinot Fr. 1, [vert-bleu], olieverf, 30x40, 140,- (2)

Schilderijen en tekeningen: landschap, stilleven, model en experimentele onderwerpen, etsen. Diverse technieken.

John's exposities en opleidingen.

AmbachtOG5B7520-bewerkt

Ik ben Floortje Roetemeijer-Hurkens. In mijn atelier ‘Het Serviesfabriekje’ maak ik volledig met de hand gemaakte keramiek: servies, vazen, kandelaars en unica met een moderne uitstraling. Eerst ontwerp ik het, daarna draai, glazuur en bak ik het. Ik doe alles zelf.

Floortje geeft ook pottenbak les aan kinderen en volwassenen.

 

Amsterdam-Light-Festval-2018-Design-by-Meyn-FB_IMG_148028020439601-scaled

Mijntje van de Sande ontwerpt onze leefomgeving als een verhaal. Met visie, in samenwerking, vanuit een creatief concept en praktisch vakmanschap geeft zij vorm aan licht en ruimte. Met als resultaat totaalontwerpen en maatwerkoplossingen voor interieur en exterieur.

Creating a story – design your living environment

PSX_20170208_210527_sqr_Ton

Ton van Schagen werkt sinds 2000 als draaier en ontwerper bij Mobach keramiek in Utrecht. Hij studeerde keramiek en schilderen/grafiek aan de Gerrit-Rietveld academie in Amsterdam. Ook heeft hij de opleiding keramiek aan de SBB Midden Holland in Gouda gevolgd. Hij is gespecialiseerd in raku-keramiek.

taart-nl-illustratie

Illustrator en creatief atelier met workshops en cursussen voor kinderen en volwassenen. Ik werkt als illustrator aan prentenboeken en losse illustraties in opdracht. Daarnaast geef ik onder de naam Maakdrift illustratie- en beeldende cursussen ook aan kinderen en volwassenen.

Wil je meer weten over de cursus.....?

Werk Digna Weiss

Ik bouw mijn werk op uit vele lagen. Daardoor ontstaat een constructie die associaties oproept met verschillende sferische doorzichten en ruimten. Ruimten tussen abstractie en werkelijkheid, tussen strak geschilderd en met atmosferisch losse toets. Het abstracte beeld dat zich uiteindelijk ontvouwt, verwijst naar zijn eigen concrete werkelijkheid. Bewonder Digna's andere werk.

rijstveld-Bali-web

Heidi komt uit een kunst-, cultuur- en natuurminnend gezin. Het schilderen en tekenen is haar met de paplepel ingegoten. Al in de kinderstoel krabbelde en kleurde zij hele bladen vol.

Heidi volgde haar opleiding aan de kunstacademie (AKI te Enschede) en behaalde later de onderwijsaktes tekenen, handenarbeid en textiele werkvormen. Informatie over Heidi's werk en andere bezigheden.

academy, rose, storytelling, robert zwart, beeldkracht

Robert Zwart is beeldcreator met een sterke voorkeur voor geënsceneerde beelden die veel aan de verbeelding over laten. Mensen in situaties die op een schilderachtige manier belicht en gefotografeerd zijn. Beelden die vooral impliciet van aard zijn en ruimte laten aan de betekenisgeving van de kijker, zorgen ervoor dat de kijker gefascineerd op zoek gaat naar het verhaal. Lees alles over Robert Zwart en zijn werk.