31 maart 2019

12 april: optreden projectkoor vocale weg van de meesters-Sweelinck

Inge van Keulen

Op vrijdagmiddag 12 april om 17.00 geeft het projectkoor ‘de vocale weg van de meesters’ een voorproef van de belevingsproductie met vocaal en instrumentaal werk van de componist Jan Pieterszoon Sweelinck. 

Voorproeven?
Wat: Acte de présence door het projectkoor
Tijd: Vrijdag 12 april 2019 om 17:00 uur
Duur: ongeveer 25 minuten
Plaats: Cultuurhoek, Engweg 14 te Driebergen
Uitvoering: Het projectkoor brengt vocaal werk van Sweelinck
Entree: Vrijwillige bijdrage ten bate van de afbouw van de CultuurHoek

De uitgebreide versie is op 14 april in het Beauforthuis. Het is een unieke workshop voor publiek, koor en concert inéén:

Altijd al willen weten hoe ‘de Nederlandse Bach’ klinkt? En hoe we als muziekluisteraars onszelf kunnen verplaatsen in een geniale componist als Jan Pieterszoon Sweelinck? Dan is deze productie het omfietsen waard.

De vocale weg van de meesters – editie Sweelinck is bedoeld als verdiepend programma voor koorzangers en publiek met het verlangen, het genie Sweelinck en zijn muziek als nieuw te doorvoelen en beleven. Geoffrey Douglas Madge en Inge van Keulen begeleiden samen het publiek én het projectkoor in een interactieve workshop; reken hierbij op diepgang en humor. Tijdens deze workshop gaan Geoffrey en Inge in dialoogvorm de uitdaging aan, publiek en koor terug te brengen naar de essentie van het eigen innerlijk muziekbeleven, en komen eenstemmigheid, polyfonie en architectuur aan bod. Het koor en Geoffrey Madge voeren de gekozen werken integraal uit; dit gebeurt in samenhang met de onderdelen van de workshop, zodat met nog meer aandacht en spontaniteit geluisterd kan worden.

Geoffrey Douglas Madge, piano en Inge van Keulen, dirigent nemen het publiek en het speciaal samengestelde projectkoor mee in een belevingsproductie met vocaal en instrumentaal werk van Jan Pieterszoon Sweelinck.