11 mei 2018

Cobra Museum verrast CultuurHoek met zeefdruk ‘Flamenco’

sierhuis

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen stelt een zeefdruk van Jan Sierhuis beschikbaar voor een veiling ten behoeve van de CultuurHoek in Driebergen. Floortje Roetemeijer, van de CultuurHoek, is dolblij met dit gebaar.

“Geweldig”, reageert Floortje op het nieuws. “Hier hadden we niet op gerekend! De Lions Club Utrechtse Heuvelrug organiseert op 21 september een grote kunst- en dienstenveiling voor ons. De opbrengst is bedoeld voor het inrichten van de theaterzaal. Dit werk van Sierhuis is een mooie publiekstrekker.”

 

Cultureel ontmoetingscentrum voor Driebergen

Ook Kees Mylanus van de Lions is verrast over de toezegging van het Cobra Museum. “Ik vertelde iemand die ik daar ken over de veiling die we voor de CultuurHoek aan het voorbereiden zijn. Gewoon uit enthousiasme voor dit culturele ontmoetingscentrum voor de inwoners van Driebergen. Ineens liep hij weg en kwam terug met de zeefdruk. Ik ben er nog steeds een beetje beduusd van.”

Jan Sierhuis en de CoBrA-groep

Werk van Jan Sierhuis (Amsterdam 1928) is niet alleen in het Cobra Museum te zien, maar ook in het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum. Floortje: “Sierhuis is een expressionist die over de hele wereld geëxposeerd heeft. Hij werd in 2002 door toenmalig koningin Beatrix benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hoewel te jong om echt lid te zijn, was Sierhuis nauw betrokken bij de CoBrA-groep. Hij kende Appel, Corneille en Lucebert persoonlijk. Dat maakt zo’n drukwerk extra bijzonder. Ik ben heel benieuwd wie er straks allemaal belangstelling hebben voor dit stuk.”

Opbrengst voor de theaterzaal

Voor welk bedrag het kunstwerk weg mag is nog niet bekend. Wel delen Kees en Floortje mee dat de opbrengst bijdraagt aan de theaterzaal van de CultuurHoek. “We zijn bijna klaar met het opknappen van 18 ateliers voor plaatselijke kunstenaars en ambachtslieden”, vertelt Floortje. “Nu is de theaterzaal aan de beurt. Hier kunnen verenigingen, koren, podiumartiesten en semi-professionals repeteren en optreden. We willen de ruimte ook gebruiken voor try-outs.” De huurders en de vele vrijwilligers van de CultuurHoek pakken de verbouwing professioneel aan. Kees: “Wij steunen dit graag, want Driebergen verdient een mooie uitgaansgelegenheid.”