Kleinkunstcursus

 

Wordt het tijd om van papier naar buiten te groeien? Schrijf je dan nu in voor de kleinkunstcursus van Theaterwerkplaats De Spelerij. In een reeks van drie aparte blokken maak je je eigen kleinkunstvoorstelling van 10 tot 15 minuten.

In de repetities komen onderwerpen als creatief schrijven, stemgebruik, beweging en spelimprovisatie aan bod. Deze input werk je in de gezamenlijke repetities en eventueel thuis verder uit. Je wordt begeleid door een ervaren regisseur en coach.

Blok 1

De cursus begint zoals een kleinkunstenaar begint met een nieuwe voorstelling: met creatief schrijven! In het eerste blok schrijven we ieder een korte verhaal, een lied en losse teksten vanuit de keuze uit diverse opdrachten. Dit kunnen stukken tekst zijn geïnspireerd op mensen uit de buurt, gaan over jezelf, of over iemand die je bewondert.

Blok 2

In het tweede blok ga je ontdekken hoe je jij klinkt en beweegt op het toneel. Hierbij komen stem, improvisatiedans en andere bewegingsvormen aan bod. Hoe breng je jouw teksten naar buiten?

Blok 3

En in het derde blok, met een volle dosis improvisatie, gaan we theaterminiatuurtjes maken en met elkaar delen. Hoe maak je hier nu een scene van, en wat wil je daarmee doen?

Per blok zijn er 3 lessen. We plannen de data in onderling overleg in.

Je kan je per blok opgeven. Het 3e blok sluit af met een gezamenlijke voorstelling of optreden tijdens één van de open podia dagen van de Cultuurhoek.

Meedoen? Meer informatie en aanmelden via: .