Somatic Dance Driebergen

Somatic Dance is een dansvorm waarbij we de intelligentie van ons lichaam centraal stellen. Door het bestuderen van het lichaam, haar aan te raken, in beweging te brengen en bewust te worden van onze sensaties ontwikkelen we een somatisch bewustzijn. Hiermee kunnen we onze exploratie starten. Met een nieuwsgierige blik kunnen we het lichaam, haar beeldentaal en ons makerschap aftasten en onze dans laten ontvouwen.

In deze reeks staat de relatie tussen het bekken, hart en hoofd centraal. Drie krachtige centra in ons lichaam met elk hun eigen kwaliteiten. Soms met elkaar in balans en soms juist in conflict. We maken een intieme reis door het lichaam en onderzoeken wat er in elk van deze centra leeft en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Welke kwaliteit van beweging brengen de verschillende lichaamsdelen met zich mee? En op welke manier breng jij dit in de ruimte?
 
De lessen zullen begeleid worden door Davida Rauch (1993). Met een achtergrond in de architectuur en ervaring in verschillende vormen van lichaamswerk ligt Davida’s fascinatie voor dans bij het relationele aspect van compositie: de verhouding tussen lichaamsdelen, lichamen, objecten en geluiden in een ruimte en hoe deze via vorm en beweging hun verhaal vertellen. Met haar eigen dansvreugde nodigt zij je uit om je beweging van binnenuit te voelen, vorm te geven, in de ruimte te plaatsen en daarmee jouw lichaam een eigen taal te laten spreken.
 
De reeks is zowel voor beginnende dansers als voor dansers die zich al vertrouwd voelen in deze dansvorm. Je bent van harte welkom!

Praktisch:

• Datum: 8 vrijdagavonden van 19:30 tot 21:00 uur
• Start 20 januari 2023
• Op 24 februari 2023 geen les
• Locatie: Theaterzaal van de Cultuurhoek, Driebergen.
• Kosten: vrije keus tussen € 90 en € 180