16 september 2023

De CultuurHoek feestelijk geopend

Opendag 3 sep

Op zaterdag 2 september werd CultuurHoek in Driebergen officieel geopend door burgemeester Frits Naafs en CultuurHoeker van het eerste uur Willem Stolwijk. Eregasten bij deze feestelijke gebeurtenis waren Willeke en Gea Hoek, die terugkijken op een heerlijke jeugd op het terrein van de firma Hoek. 

Culturele activiteiten én ateliers 

Klokslag 13:30 uur kwamen de zusjes Hoek en Willem Stolwijk in oldtimers het terrein opgereden, waarna CultuurHoek voorzitter Hans Waaldijk iedereen van harte welkom heette. Nada de zussen een paar vrolijke jeugdherinneringen hadden opgehaald, benadrukte  Waaldijk de maatschappelijke functie van de CultuurHoek, die naast allerlei culturele publieksactiviteiten ook huisvesting biedt aan 22 kunstenaars die hier hun atelier hebben. Vervolgens werd het publiek verrast met een schitterende muzikale openingsact, waarna Naafs het pand opende door samen met een van de zangeressen door een beschilderd doek naar binnen te stappen.

Open dag druk bezocht

Alle aanwezigen werden vervolgens uitgenodigd voor de, speciaal voor deze gelegenheid georganiseerde, openingsexpositie ‘Home is where the art is’. Voor de vele vrijwilligers, kunstenaars en creatieven van de CultuurHoek was dit een feestelijke opmaat naar de zonovergoten open dag op zondag 3 september, waar maar liefst 500 bezoekers, waaronder veel kinderen, op af kwamen. Zij konden demo’s en workshops bijwonen in de ateliers of volksdansen, schilderen en tekenen in de buitenlucht. In de theaterzaal klonk de hele middag muziek: hier traden verschillende bands op: ‘the best of’ het maandelijkse Open Podium. Zo maakte Driebergen kennis met alles wat de CultuurHoek aanbiedt op creatief gebied.

Marijke Hoenderdos