15 augustus 2021

Jan Douwe Kroeske in de CultuurHoek  

Jan Douwe kroeske

Een warme dag in juli, de deur van de theaterzaal staat open en af en toe waait er een flard muziek naar buiten. Binnen is een try out met ongeveer vijfentwintig bezoekers aan de gang. Van niemand minder dan tv-presentator Jan Douwe Kroeske, bekend van met name de 2 meter sessies. Waar gaat het over, en waarom hier, in de CultuurHoek?

 

Zaakwaarnemer Denise Hulst legt uit wat de bedoeling is: “Jan Douwe werkt aan een nieuw project, en daarvoor is deze try out bedoeld. Hoe kijken mensen naar de ontwikkelingen in de wereld als het gaat om bijvoorbeeld duurzaamheid, milieu en klimaat en technologie. Denken we in beperkingen of mogelijkheden? Hoe kunnen we vaart krijgen in het verduurzamen van onze samenleving en waar komt die rem vandaan die het maken van snelheid in de weg zit? Zit dat in mensen, structuren, denkpatronen binnen organisaties? En wat is er dan voor nodig om er wel vaart in te krijgen? Daarover gaat Jan Douwe het gesprek aan met de mensen in de zaal, aan de hand van prachtige beelden die hij maakte voor de televisieprogramma’s die hij presenteerde.”

 

“Een van mijn taken als zaakwaarnemer is het zoeken van geschikte locaties. Ik kende de CultuurHoek al, was een tijdlang donateur, en ben erg enthousiast over deze plek. Jan Douwe is echt onder de indruk van de kleinschaligheid, het goede licht en geluid en het mooie projectiescherm. De zaal faciliteert het gesprek tussen mensen optimaal. Ook het publiek is aangenaam verrast over de sfeer en de mogelijkheden die de CultuurHoek biedt. En natuurlijk over de handige ligging midden in het land met bovendien een goede busverbinding.”

 

Denise zelf was al langer fan van de CultuurHoek. “Ik wist dat het een prima locatie is voor een try out. Geen kapsones, wel eigentijds, comfortabel en minstens zo belangrijk: hulpvaardige en vriendelijke gastvrouwen en -mannen. Een aanrader dus voor iedereen die een kleine, professionele zaal zoekt voor een optreden of een try out.”

 

Ben jij benieuwd naar de zalen en de mogelijkheden van de CultuurHoek? Hier vind je alle informatie.