9 september 2022

Yalla Yalla, leer Arabisch!

Yalla Yalla, leer Arabisch!

Wil je kunnen communiceren met Arabischtalige familie, collega’s, vrienden, dorpsgenoten? Of wil je gewoon een van de grootste talen ter wereld leren? Dan ben je bij de cursus ‘Yalla Yalla’ van Arabiste Josien Boetje aan het juiste adres!

 

Yalla Yalla lessenserie

Tijdens de lessenserie ‘Yalla Yalla’ (letterlijk: kom op!) van Arabiste Josien Boetje leer je de basis van de Arabische taal op een toegankelijke en speelse manier. Je raakt vertrouwd met het Arabische alfabet en van rechts naar links lezen en schrijven wordt voor jou een eitje. Met het leren van Arabisch gaat er een wereld vol poëzie, kunst, cultuur, geschiedenis, wetenschap en filosofie voor je open.

Leerdoelen
Na het afronden van de cursus:

  • heb je een basiskennis van de Arabische cultuur en gebruiken
  • Kun je een kort kennismakingsgesprek voeren
  • Kun je de Arabische letters lezen en schrijven en je eigen naam schrijven

We focussen ons in de lessen op het Modern Standaard Arabisc (MSA), de officiële taal in de Arabische wereld. Hiernaast is er aandacht voor de verschillen tussen MSA en de verschillende dialecten.

Praktisch
We gebruiken de speelse en effectieve lesmethode Yalla Yalla!, ontwikkeld door Josien en haar collega’s. Tijdens de lessen staan communicatie, humor en leerplezier centraal. Veel methodes Arabisch zijn verouderd, Engelstalig of leggen de nadruk op religie. Deze methode is toegankelijk voor een breed publiek. Het Arabisch is een poëtische taal met een prachtig schrift. Arabisch leren ontsluit een wereld aan kunst, cultuur, geschiedenis, wetenschap en filosofie.


De lessenserie bestaat uit: